Elevator Pitch Voorbeelden

Inspiratie kun je niet genoeg hebben! Vandaar dat wij vanuit de Pitch Academy het NK Pitchen organiseren. Tijdens deze nationale kampioenschappen strijden de deelnemers met elkaar om de titel: “Beste pitcher van Nederland”. Onderstaand vind je goede elevator pitch voorbeelden. Bij elke video staat omschreven wat je van deze persoon goed doet. Leer ervan, maar blijf vooral authentiek en kijk wat het beste bij jou past!

Eline Leijten (Plugify)

De pitch van Eline verrast, met name in het begin. Omdat zij vertelt vanuit haar eigen ervaringen en dat geeft haar enorm veel autoriteit. Ze intoneert bijzonder goed en legt de nadruk exact op de juiste plek. Hierdoor helpt zij het publiek om hoofd- en bijzaken te onderscheiden.

Lucas van der Meulen (Surprise Dinner)

Laat je nooit gek maken tijdens je pitch! Bij de aankondiging van Lucas stelde de dagvoorzitter toevallig dezelfde vraag aan het publiek die hij ook had verwerkt in zijn pitch. Een perfect voorbeeld van hoe je hiermee om gaat. Benoemen, breng het met een glimlach en weer doorgaan. Ook wisselt hij zijn spreektempo af waardoor hij de juiste accenten legt in zijn verhaal. Lucas is een terechte finalist van het NK Pitchen voor Ondernemers 2017!

Jari Hazelenbach (AVA)

Door in zijn pitch te vertellen dat zijn ouders doof zijn, krijgt Jari niet alleen de sympathie maar ook de autoriteit over het onderwerp. Dit verwerkt hij op een slimme manier. Daarin is zijn pitch duidelijk gestructureerd. Hij heeft een pakkende opening en legt vervolgens het probleem en de oplossing uit. Ook zit er een duidelijke call to action aan het einde: “Waar is hij naar op zoek?”.

Pitch Jari Hazelebach AVA als voorbeeld van een goede pitch

Jouri Schoemaker (Shake-On)

De opbouw van Jouri zijn pitch is helder. Hij heeft een opening waarmee hij het publiek betrekt door het stellen van een vraag waarin iedereen zich herkent. Daarnaast legt hij ook duidelijk uit welke successen zij al behaald hebben en wat ze nodig hebben om de volgende stap te zetten. Het is niet gek dat Jouri met deze pitch het NK Pitchen voor Ondernemers van 2016 heeft gewonnen én daar ook zijn nieuwe investeerder aan de haak sloeg!

Steven Nelemans (Amber Mobility)

Het moeilijkste podium om op te presenteren is een vierkant podium met publiek aan iedere zijde. Steven laat zien hoe je hiermee om gaat: Loop rustig rond en zorg dat je rond blijft kijken zodat iedereen zich aangesproken voelt. Ook gaat hij goed om met tegenwerpingen: “Er zijn toch al initiatieven in deze richting?”, of, “Waarom hebben jullie in godsnaam 60 miljoen euro nodig?”. Dit is wel een pitch in een meer Amerikaanse stijl, daar moet je van houden. Echter, het past goed bij het type evenement waar hij stond. Daar heeft hij zich goed op aangepast.

Wil jij een sterke pitch om je doelen te bereiken?

Geïnspireerd door de pitch voorbeelden? Wil je extra ondersteuning om je doelen te bereiken met een ijzersterke pitch? Volg dan een pitchtraining bij de Pitch Academy.

Nathalie Mangelaars

Founder & Senior Pitch Trainer

Nathalie Mangelaars staat ook bekend als de Pitch Queen van Nederland. Zij is de oprichster van de Pitch Academy: Het kennisinstituut over pitchen waar je je pitchvaardigheden kunt verbeteren. Het gezamenlijke doel van alle Pitch Academy trainers is om Nederland beter te leren pitchen. Inmiddels hebben zij de pitchvaardigheden van ruim 15.000 mensen naar een hoog niveau gebracht en meer dan 1300 trainingen verzorgd.

nathalie mangelaars
BEL: 06-83773693

Heb je vragen over pitch trainingen of de Pitch Academy. Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.