De mediapitch

Jij wilt in de publiciteit voor jouw organisatie. Maar hoe creëer dit? Hoe benader je media? Wat wordt jouw boodschap? En hoe breng je deze boodschap kort en krachtig over naar journalisten? Wat is Free Publicity?

Wat leer je in deze mediatraining?

Tijdens deze training leer je het onderscheid in benadering tussen Pers, Radio en Televisie. Daarnaast staan het bedenken van de juiste insteek en het formuleren van de bijbehorende boodschap in deze training centraal. Zodat jij vol vertrouwen journalisten benadert en Free Publicity kunt genereren!

Vragen waarop jij het antwoord krijgt zijn:
• Hoe werkt media en free publicity?
• Wat is het verschil tussen de verschillende media?
• Hoe benader je media?
• Hoe bedenk je concrete publicitaire invalshoek(en)?
• Hoe maak je een ijzersterke pitch?
• Hoe stel je een opvallend persbericht op? En hoe distribueer je dit?
• Welke interviewtechnieken zijn er? Hoe zorg jij dat je jouw verhaal altijd goed over de bühne brengt bij journalisten?

Wat zeggen onze klanten?

De training heeft ons veel energie gegeven! En het zelfvertrouwen dat we ons verhaal steeds opnieuw scherp kunnen neerzetten. Met resultaat: het Oikocredit GeluksPakhuis in twee paginagrote artikelen in landelijke kranten, online en op radio. – Margreet Fros, Oiko Credit

Duur en kosten van de training

Iedere training is maatwerk. Gezamenlijk bepalen wij op welke vlakken jouw grootste uitdaging ligt, of die van je organisatie. En hoeveel tijd wij samen nodig hebben om de doelstellingen te bereiken. De duur van de training varieert daarom tussen de 1 en 3 dagen. Tarieven voor groepstrainingen starten bij €1700,- excl. btw.

Over de Pitch Academy
Practice what you preach! Als Pitch Academy organiseren wij het NK Pitchen. Een event met een mediabereik van 5,8 miljoen met uitingen in allerlei media. Van BNR Nieuwsradio en RTLZ, tot aan het NRC, AD en NU.nl.

Nathalie Mangelaars en Frank Boers zijn de drijvende krachten achter dit succes. Zij zijn ook de trainers die met jou aan de slag gaan tijdens de training!

BEL: 06-83773693

Heb je vragen over pitch trainingen of de Pitch Academy. Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.