Elevator pitch tips

Bij de Pitch Academy omschrijven we pitchen als het vermogen om jezelf, je ideeën en/of je bedrijf kort en krachtig over te brengen. Jij probeert de ander binnen een kort tijd nieuwsgierig te maken om meer te weten te komen over wat je zojuist hebt verteld. Het doel is dus niet om volledig te zijn of een verkoop te realiseren, maar om juist die dingen te vertellen die de luisteraar triggeren om vragen te gaan stellen! Hoe je een goede pitch maakt, leggen we je hier uit. Wanneer je dit gedaan hebt en de pitch wilt geven, onderzoek dan of je de onderstaande tips hebt verwerkt. In de praktijk leren? Volg dan een van onze pitch trainingen.

Tip 1 • Houd het kort en krachtig

Het is moeilijker om de aandacht op video vast te houden dan wanneer iemand tegenover je staat. Het maken van de connectie is lastiger. Vandaar dat je video niet te lang mag duren. Eén tot anderhalve minuut is lang genoeg. Bedenk: Jij moet gestopt zijn met praten voordat de kijker zijn aandacht verliest. En dus weg klikt.

Tip 2 • Welke behoefte vervul jij?

Schrijf de video pitch niet vanuit wat jij wilt vertellen, maar onderzoek wat de behoeften van je doelgroep zijn. Begin je video altijd met de behoefte van de ander en ga dan pas over jezelf of je product/dienst spreken. Mensen luisteren namelijk als je antwoord geeft op de vraag: “What’s in it for me?”. Omschrijf jouw kwaliteiten en plaats het in het perspectief van de ander. Wil je zien hoe dit werkt in een sollicitatie pitch? Bekijk dan het slechte en goede voorbeeld in onderstaande video.

Tip 3 • Schep niet op, maar benadruk je kwaliteiten

In bovenstaande video wordt duidelijk hoe je over jezelf kunt vertellen, zonder op te scheppen. Laat je goede kwaliteiten zien door zinnen te gebruiken als: “Waar ik energie van krijg…” of “Ik was erg trots toen…”.

Wil je nog meer tips ontvangen?

Wil jij nog meer handige tips over pitchen ontvangen en in de toekomst blijven ontvangen?
Vul dan je gegevens hieronder in en je ontvangt direct een whitepaper met daarin onze beste tips voor het uitvoeren van jouw pitch.

reCAPTCHA is required.
BEL: 06-83773693

Heb je vragen over pitch trainingen of de Pitch Academy. Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.