Pitch Events

Een goede manier om jezelf en je bedrijf of idéé in de schijnwerpers te zetten is door mee te doen aan pitch events. Uiteraard val je altijd op met een sterk verhaal. Uit ervaring weten wij bij de Pitch Academy dat ondernemers met een goede pitch er sneller met de hoofdprijs vandoor gaan.

Waarom? Omdat zij de jury en het publiek binnen een korte tijd duidelijk maken wie ze zijn, wat ze doen en waarom zij juist deze prijs zouden moeten winnen. Er zijn uiteraard geen garanties dat degene met de beste pitch wint, maar draai het eens om. Als een ondernemer jou niet binnen een korte tijd uit kan leggen wie hij is en wat hij doet, zou jij hem/haar dan met de hoofdprijs naar huis laten gaan?

Eigen events Pitch Academy

NK Pitchen

Nederlandse ondernemers vinden het een uitdaging om hun bedrijf te pitchen. Want, hoe kom je tot de kern? En hoe maak je er écht je eigen verhaal van? Vanuit de missie om Nederland korter, krachtiger en met meer plezier te laten spreken, initieerde Nathalie Mangelaars van de Pitch Academy daarom het Nederlands Kampioenschap Pitchen voor Ondernemers. Zij gaf hiermee het startsein voor de realisatie vaneen droom: Nederland in 2020 het land met de beste pitchers ter wereld te maken.

Nederlandse ondernemers zijn ontzettend innovatief, maar dragen dit te weinig uit en zijn erg bescheiden. Bij de Pitch Academy geloven wij dat ondernemers door middel van hun pitch over kunnen brengen waarin zij zich onderscheiden, zonder dat dit een plat verkooppraatje wordt. Dit willen wij graag aan Nederland laten zien! Draag uit waar je goed in bent en positioneer je met een sterk verhaal. Je zult zien dat jouw bedrijf sneller groeit omdat je de juiste klanten en financiers aan je verbindt. Vandaar dat wij ieder jaar met veel plezier de organisatie van dit evenement op ons nemen.

Wat houdt het NK Pitchen in?

Op het podium van het NK Pitchen strijden zes finalisten met elkaar om de titel: “Beste pitcher van Nederland.” Zij moeten binnen twee minuten het publiek en de jury overtuigen dat zij de beste pitch skills hebben. De pitchers worden beoordeeld door een deskundige jury. In 2017 bestond deze uit Eddy Zoëy (presentator en ondernemer), Remy Ludo Gieling (hoofdredacteur Sprout), Frank Appeldoorn (Volta Ventures) en Nathalie Mangelaars (Pitch Academy).

De 350 bezoekers van het evenement zijn ondernemers in alle soorten en maten. Van ZZP’ers en startups tot aan MKB-ondernemers die al heen wat jaren succevol zijn. Toch hebben zij allen één ding gemeen: Ze willen hun pitch verbeteren. Tijdens het NK Pitchen kunnen zij overdag workshops volgen van de beste pitch experts van Nederland. ’s Avonds laten zij zich inspireren door de zes finalisten van het NK Pitchen en een keynote speaker. Ook kunnen zij in contact komen met gave partners die het evenement een warm hart toedragen.

Vind je het ook interessant om je als partner bij dit evenement aan te sluiten? Wil je je inschrijven als pitcher?
Of heb je een wens om het evenement te bezoeken? Kijk dan op www.nkpitchen.nl of neem contact op!

Het NK Pitchen is mede mogelijk gemaakt door:

sponsoren-pitch-events

Nationale Pitchdag

Op 11 oktober 2018 vindt de Nationale Pitchdag plaats. Wij dagen elk bedrijf, school, gemeentehuis, vereniging en/of individu uit om te pitchen. Waarom? Als Nederlanders doen wij veel mooie dingen, maar we dragen dit te weinig uit. En al helemaal niet in een korte en krachtige pitch. Jammer! Want daardoor worden mensen niet gezien of goede ideeën niet gehoord. Zie jij ook het belang in van een goede pitch? Doe dan mee!

Hoe werkt de Nationale Pitchdag?

Jij organiseert een pitchevent dat relevant is voor jouw organisatie. De enige voorwaarde: Er moet gepitcht worden! Ga jij samen met jouw klas bedrijfsideeën uitwerken en deze pitchen? Laat jij startups pitchen aan de investeerder van hun dromen? Of gaan alle young professionals van jouw bedrijf binnen één minuut vertellen wat zij direct zouden veranderen als ze één dag CEO waren? Het mag allemaal! Meld je event aan voor de eventkalender. We sturen je gratis een Pitch Toolkit met handige tips over pitchen en het creëren van traffic voor je event. Daarnaast brengen wij verschillende events actief onder de aandacht bij de landelijke en regionale media.

Landelijke Pitch Wedstrijden

Pitch wedstrijden: Ben jij er klaar voor?
Als ondernemer wil jij graag laten zien wat je kunt. Een goede manier om jezelf en je bedrijf in de schijnwerpers te zetten is door mee te doen aan ondernemerswedstrijden. Uiteraard val je altijd op met een sterk verhaal. Uit ervaring weten wij bij de Pitch Academy dat ondernemers met een goede pitch er sneller met de hoofdprijs vandoor gaan. Waarom? Omdat zij de jury en het publiek binnen een korte tijd duidelijk maken wie ze zijn, wat ze doen en waarom zij juist deze prijs zouden moeten winnen. Er zijn uiteraard geen garanties dat degene met de beste pitch wint, maar draai het eens om. Als een ondernemer jou niet binnen een korte tijd uit kan leggen wie hij is en wat hij doet, zou jij hem/haar dan met de hoofdprijs naar huis laten gaan?

Overzicht pitch wedstrijden
Wij kregen regelmatig de vraag van ondernemers aan welke ondernemerswedstrijden zij mee kunnen doen. Vandaar dat wij onderstaand overzicht hebben gecreëerd. Staat jouw evenement hier nog niet bij? Of ken je nog een mooi evenement dat we toe zouden moeten voegen?
Mail dan naar info@pitchacademy.nl.

Staat je pitch event niet in de lijst?

Staat je pitch wedstrijd of event er niet bij en wil je deze ook graag vermeld hebben?
Stuur ons dan een e-mail. Wij zullen het event dan opnemen.

Heb je andere vragen of ben je geïnteresseerd in het NK Pitchen? Wil je graag als sponsor optreden?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

BEL: 06-83773693

Heb je vragen over pitch trainingen of de Pitch Academy. Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.